Top

Γιατί η ιστοσελίδα μας χρειάζεται συντήρηση;

SiteDesignSecurity Γιατί η ιστοσελίδα μας χρειάζεται συντήρηση;

Γιατί η ιστοσελίδα μας χρειάζεται συντήρηση;

Όπως όλα τα πράγματα η ιστοσελίδα μας χρειάζεται τακτική συντήρηση κα ιυποστήριξη. Όπως το αυτοκίνητο μας χρειάζεται τακτική συντήρηση για να μην παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα έτσι και η ιστοσελίδα μας για να συνεχίσει να λειτουργεί όπως ακριβώς θέλουμε πρέπει να φροντίζουμε να ενημερώνεται σωστά.

Η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης θα αποτελέσει την πρώτη εντύπωση των επισκεπτών για την εταιρεία σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου Stanford για την αξιοπιστία στο διαδίκτυο, τυπογραφικά λάθη και σύνδεσμοι που δεν λειτουργούν ή είναι λάθος (broken links) επηρεάζουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας πολύ περισσότερο απο ότι πιστεύουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κάποιος τέτοιου είδους προβλήματα είναι να κάνουμε τακτικούς ελέγχους στην ιστοσελίδα μας. Επειδή το WordPress είναι η ποιο δημοφιλή πλατφόρμα CMS, αποτελεί συχνό στόχο των hackers. Σύμφωνα με το Forbes, οι hackers “χτυπάνε” κατά μέσο όρο 30.000 νέες ιστοσελίδες καθημερινά. Ο ποιο συνηθισμένος λόγος για τις επιθέσεις στις WordPress ιστοσελίδες είναι κάποιο πρόσθετο (plugin) το οποίο έχει ξεχαστεί και δεν έχει ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση του.

Η πανδημία του Covid-19 οδήγησε περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν πληροφορίες online και αύξησε τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το FBI τα κυβερνοεγκλήματα αυξήθηκαν κατά 300%, απο 1.000 περιστατικά αυξήθηκαν σε 4.000 καθημερινά (Πηγή: The Hill).

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό απο ποτέ να αποφασίσουμε πόσο ασφαλής θέλουμε να είναι η ιστοσελίδα μας.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως η συντήρηση μιας ιστοσελίδας; Στη Site Design θεωρούμε ότι η τακτική συντήρηση κατ’ ελάχιστον πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση του πυρήνα του WordPress στην τελευταία έκδοση
  • Ενημέρωση του θέματος και των πρόσθετων ενημερωμένα
  • Διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας
  • Παρακολούθηση της απόδοσης και ανάλυση των αρχείων καταγραφής
  • Εγκατάσταση και παρακολούθηση κάποιου λογισμικού προστασίας (Application Firewall)